ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

ΧΑΡΤΗΣ LEAFROLL

Με τη χρήση υπερφασματικής ανάλυσης, μπορούμε να απομονώσουμε τα προσβεβλημένα πρέμνα με Συστροφή Φύλλων (GLD) και να τα ξεχωρίσουμε από τα υγιή (για τις κόκκινες ποικιλίες). Η Συστροφή Φύλλων είναι μια από τις σημαντικότερες ασθένειες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οινοπαραγωγοί και επηρεάζει τους αμπελώνες σε όλο τον κόσμο. Ο LeafRollMap™ χάρτης μπορεί να επισημάνει περιοχές ασθένειας, παρέχοντας στους αμπελουργούς ένα σχέδιο δράσης για τη θεραπεία ή την αφαίρεση πρέμνων, ανάλογα με την περίπτωση.

Πώς λειτουργεί

Προσδιορίζουμε συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός τα οποία είναι ευαίσθητα στη βιολογική αντίδραση των φυτών σε ασθένειες και συλλαμβάνουμε αυτά τα μήκη κύματος χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες πολυφασματικές και υπερφασματικές κάμερες. Οι αποκλειστικοί (κατοχυρωμένοι) αλγόριθμοί μας επιτρέπουν να φιλτράρουμε ανεπιθύμητους στόχους όπως την υγιή βλάστηση και να ενισχύσουμε το σήμα των επιθυμητών στόχων, όπως η ασθένεια GLD. Αυτοί οι στόχοι βασίζονται σε συγκεκριμένες φασματικές πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική και τις υπερ-υψηλής ανάλυσης εικόνες μας, είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε ασθένειες σε επίπεδο φυτού.

Η τεχνολογία χαρτογράφησης LeafRollMap™ που παρέχουμε έχει επαληθευτεί ακαδημαϊκά. Μπορείτε να διαβάσετε την πιο πρόσφατη ακαδημαϊκή μελέτη για τη χρήση της τεχνολογίας μας (υπερφασματική χαρτογράφηση ασθένειας) εδώ:

Remote hyperspectral imaging of grapevine leafroll-associated virus 3 in cabernet sauvignon vineyards

ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Το σύστημά μας μπορεί να διαγνώσει ασθένειες όπως Redblotch και Flavescence, για τις κόκκινες ποικιλλίες, ενώ και άλλες ασθένειες (π.χ. Esca) μελετώνται ως προς τις φασματικές τους υπογραφές

Οι προσβεβλημένοι αμπελώνες παράγουν κρασιά χαμηλότερης ποιότητας και μπορεί να προκαλέσουν απώλειες κερδών σε ένα οινοποιείο από 10.000 έως και 40.000 δολάρια ανά εκτάριο σε μια 25ετία.

 

Αποτρέψτε την εξάπλωση ασθενειών με έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωματικών αμπέλων, γεωαναφορά για στοχοθετημένη παρακολούθηση, έλεγχο και απομάκρυνση.

Η δική μας τεχνολογία ανίχνευσης ασθενειών είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικήπιο ακριβής και πιο αξιόπιστη ακόμη και από έμπειρους γεωπόνους που αξιολογούν από το έδαφος.

Ιβύκου & Μάτση 44 | Λουτράκι, Τ.Κ.  20300 | info@droneagronomics.com | Τηλ: 27440 26180 | Κιν: 697 9772 603

© 2020 Melior Europa

Greece

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube