Search
  • DroneAgronomics

3 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να συλλέγετε αεροφωτογραφίες νωρίς και συχνά


Τώρα που γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ του NDVI και του EVI και πέντε τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του κρασιού χρησιμοποιώντας τους χάρτες ευρωστίας της Melior, ήρθε η ώρα να δούμε πότε πρέπει να συλλέγετε αυτά τα σημαντικά δεδομένα και πόσο συχνά. Ο σωστός χρόνος και η σωστή συχνότητα μπορούν να συμβάλουν στη μεγιστοποίηση των πληροφοριών και των γνώσεων που κερδίζετε από τις αεροφωτογραφίες σας.

Οι αερο-απεικόνιση μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο οπτικό εργαλείο καθ'όλη την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, από την έκπτυξη έως τον τρύγο. Τα πακέτα δεδομένων ακριβείας της Melior (DroneAgronomics) για αμπελοκαλλιέργειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισήμανση περιοχών που χρήζουν προσοχής για οποιοδήποτε λόγο: από τροφοπενίες και διαχείριση άρδευσης ή εδαφοκάλυψης μέχρι την καταπολέμηση ασθενειών και παρασίτων.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Η χαρτογράφηση ευρωστίας (vigor mapping) μπορεί να ξεκινήσει την άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο) και να συνεχιστεί μέχρι τον τρύγο που συνήθως πραγματοποιείται το φθινόπωρο. Για να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και να παρακολουθήσετε πώς οι πρακτικές διαχείρισης των αμπελώνων σας επηρεάζουν την καλλιέργειά σας, συνιστούμε πολλαπλές πτήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, με τις περισσότερες πτήσεις να πραγματοποιούνται νωρίτερα μέσα στη σεζόν!

Γιατί χρειάζομαι πολλαπλές πτήσεις;

Μια πτήση στην αρχή, στη μέση ή προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου μπορεί να σας βοηθήσει και σίγουρα θα σας δώσει μερικές πολύτιμες γνώσεις για την υγεία του αμπελώνα σας, αλλά είναι σαν να διαβάζετε μόνο ένα κεφάλαιο ενός βιβλίου - δεν μαθαίνετε ολόκληρη την ιστορία.

Παρακάτω είναι 3 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να λαμβάνετε αεροφωτογραφίες πολλές φορές μέσα στην καλλιεργητική περίοδο.

1. Παρακολουθήστε τον αντίκτυπο των διαχειριστικών πρακτικών σας.

Η συλλογή δεδομένων πολλαπλές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου επιτρέπει στους αμπελουργούς να επιβλέπουν την πρόοδο και την εξέλιξη του αμπελώνα τους και να διαπιστώνουν το αποτέλεσμα των καλλιεργητικών πρακτικών τους.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα πελάτη για τον οποίον πραγματοποιήσαμε 3 πτήσεις την περασμένη χρονιά. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να προσαρμόσει τις διάφορες εργασίες (λιπάνσεις, αρδεύσεις κτλ) και πρακτικές έτσι ώστε να επιτύχει τα επιθυμητά επίπεδα ευρωστίας παρακολουθώντας τον αμπελώνα κάθε μήνα και πραγματοποιώντας αλλαγές ανάλογα με το αποτέλεσμά τους.

Καθώς τα δεδομένα μας είναι επιστημονικά βαθμονομημένα και μπορούν να προσαρμοστούν σε απόλυτη κλίμακα, είναι πολύ εύκολη η σύγκριση χαρτών τόσο μεταξύ αγροτεμαχίων όσο και σε συνάρτηση με το χρόνο!

2. Εντοπίστε προβλήματα πριν εξαπλωθούν.

Οι αεροφωτογραφίες και τα δεδομένα της υπηρεσίας DroneAgronomics επιτρέπουν στους αμπελουργούς να εντοπίζουν περιοχές που χρειάζονται προσοχή προτού γίνουν ορατές με γυμνό μάτι (και πριν γίνουν προβληματικές περιοχές) δίνοντάς τους την δυνατότητα να ακολουθήσουν μια προληπτική προσέγγιση.

Μια περιοχή εξαιρετικά υψηλής ευρωστίας μπορεί να υποδηλώνει διαρροή νερού που χρειάζεται προσοχή, ενώ μια περιοχή που εμφανίζει πολύ χαμηλή ευρωστία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα τροφοπενίας ή ασθένειας. Παρέχουμε επίσης χαρτογράφηση ασθενειών τις οποίες είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε 200 φορές πιο αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές μεθόδους ανίχνευσης. Στον εντοπισμό της ασθένειας του ιού Καρουλιάσματος Φύλλων (Grapevine Leafroll associated Virus) η τεχνολογία μας αποδείχτηκε πιο ακριβής ακόμη και από εξειδικευμένους τεχνικούς που ελέγχουν στο κτήμα (έρευνα του Πανεπιστημίου UC Davis).

Η χαρτογράφηση ασθενειών όπως ο ιός GLRaV είναι καλύτερα να γίνεται προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.

3. Πραγματοποιήστε διορθώσεις και προσαρμογές νωρίτερα.

Υπάρχουν κρίσιμα στάδια κατά την καλλιεργητική περίοδο όταν ο καρπός αναπτύσσεται και ωριμάζει και το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη γεύση, την οξύτητα και τη συνολική ποιότητα των παραγόμενων σταφυλιών. Η παρακολούθηση του αμπελώνα σας με έναν τόσο αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο σας επιτρέπει να λαμβάνετε αποφάσεις πιο γρήγορα για να διασφαλίσετε την βελτιστοποίηση της ποιότητας και της απόδοσης του αμπελώνα σας.

Για να παραγγείλετε τις αεροφωτογραφίες σας και να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες για τον αμπελώνα σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.droneagronomics.com.

#αεροχαρτογράφηση #ευρωστία #καρούλιασμα #συστροφή #ποιότητα #αμπέλι #πρέμνο #EVI #LeafRoll #vigor #ασθένειααμπελιού

Ιβύκου & Μάτση 44 | Λουτράκι, Τ.Κ.  20300 | info@droneagronomics.com | Τηλ: 27440 26180 | Κιν: 697 9772 603

© 2020 Melior Europa

Greece

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube