Search
 • DroneAgronomics

Ελέγξτε τον αμπελώνα σας για προσβολή από τον ιό GLRaV (καρούλιασμα φύλλων) πιο αποτελεσματικά και π


Ο ιός της συστροφής των φύλλων είναι από τις συχνότερες και συνάμα σοβαρότερες ασθένειες του αμπελιού. Μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε έναν αμπελώνα παρεμποδίζοντας της φωτοσύνθεση και καθυστερώντας την ωρίμανση των σταφυλιών (μειωμένη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και ανθοκυανίνες) με αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας και της απόδοσης. Καθώς δεν υπάρχει θεραπεία, τα μολυσμένα πρέμνα πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν για την αποφυγή της εξάπλωσης της ασθένειας.

Κάποια στοιχεία:

 • Ο ιός GLRaV επηρεάζει έως και 50% των αμπελώνων παγκοσμίως.

 • Εξαπλώνεται με ρυθμό 10% κάθε έτος και ο ρυθμός αυτός αυξάνεται εκθετικά όταν η συνολική μόλυνση του αμπελώνα φτάσει το 10-15%.

 • Οι αμπελώνες που έχουν μολυνθεί από τον ιό χάνουν μέχρι και 40.000$ κέρδη ανά εκτάριο ενώ η κατά μέσο όρο 30ετής διάρκεια ζωής τους μειώνεται στο μισό.

 • Η αντικατάσταση των μολυσμένων πρέμνων και η επαναφύτευση δύναται να κοστίσουν μέχρι και 200.000$ ανά εκτάριο στον αμπελώνα, με μικρή απόδοση για τα πρώτα 3 έτη σχεδόν.

 • Η τεχνολογία χαρτογράφησης της ασθένειας που παρέχουμε έχει επαληθευτεί και ακαδημαϊκά.

Η λύση DroneAgronomics (VineView)

Χρησιμοποιώντας φασματική ανάλυση μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να απομονώσουμε τα μολυσμένα από τον ιό πρέμνα και να τα ξεχωρίσουμε από τα υγιή για τις κόκκινες ποικιλίες. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της California στο Davis αποδείχθηκε πως η τεχνολογία μας έχει ποσοστά επιτυχίας μεγαλύτερα του 94% και είναι 200 φορές πιο αποτελεσματική από τις παρούσες μεθόδους διάγνωσης, με το κόστος της να είναι αναλογικά πολύ χαμηλό.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ανίχνευσης ασθενειών της VineView που προσφέρουμε, οι αμπελουργοί μπορούν:

 • Να ανακτήσουν χαμένα κέρδη: Αμπέλια που έχουν μολυνθεί παράγουν κρασιά χαμηλότερης ποιότητας και μπορεί να κοστίζουν σε έναν αμπελώνα χιλιάδες ευρώ σε χαμένα κέρδη.

 • Να δράσουν: Αποτρέψτε την εξάπλωση του ιού με την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωματικών αμπέλων, με γεωαναφορά για στοχευμένη παρακολούθηση, έλεγχο και αντικατάσταση.

 • Να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα: Η μεθοδολογία ανίχνευσης της ασθένειας που παρέχουμε είναι πιο ακριβής και πιο αξιόπιστη ακόμη και από εκπαιδευμένους ειδικούς που ελέγχουν στο κτήμα.

Πώς λειτουργεί

Προσδιορίζουμε συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός τα οποία είναι ευαίσθητα στη βιολογική αντίδραση των φυτών σε ασθένειες και συλλαμβάνουμε αυτά τα μήκη κύματος χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες πολυφασματικές και υπερφασματικές κάμερες. Οι αποκλειστικοί (κατοχυρωμένοι) αλγόριθμοί μας επιτρέπουν να φιλτράρουμε ανεπιθύμητους στόχους όπως την υγιή βλάστηση και να ενισχύσουμε το σήμα των επιθυμητών στόχων, όπως η ασθένεια GLRaV. Αυτοί οι στόχοι βασίζονται σε συγκεκριμένες φασματικές πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική και τις υπερ-υψηλής ανάλυσης εικόνες μας, είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε ασθένειες σε επίπεδο φυτού.

Τεχνολογία σε δράση: Πώς ένας αμπελώνας στην California χρησιμοποιεί την τεχνολογία μας για να εντοπίσει και να ποσοτικοποιήσει την ασθένεια.

Ο αμπελουργός γνώριζε πως τα κτήματά του είχαν μολυνθεί και αποφάσισε να αναλύσει και να διαχειριστεί τα ποσοστά μόλυνσης.

Πριν στραφεί στην εναέρια λύση VineView, κάθε σειρά του αμπελώνα εξεταζόταν από το έδαφος για να εντοπισθούν προσβεβλημένα πρέμνα και να ληφθεί μία γενική μόνο εκτίμηση του συνολικού ποσοστού προσβολής ανά αγροτεμάχιο. Η μέθοδος αυτή οδηγούσε σε υψηλό ποσοστό σφάλματος αναφοράς, ένταση εργασίας και ανακριβείς εκτιμήσεις. Η υπερφασματική μας προσέγγιση όχι μόνο έδωσε καλύτερες εκτιμήσεις για το συνολικό ποσοστό μόλυνσης, αλλά προσέφερε και πολύτιμους χάρτες ανίχνευσης που έδειχναν τις ακριβείς τοποθεσίες όπου η ασθένεια είχε εξαπλωθεί.

Οι πληροφορίες αυτές εξοικονόμησαν χρόνο στον αμπελουργό και αποδείχθηκαν σημαντικές για τον προγραμματισμό των μέτρων ελέγχου και την παρακολούθηση της κατάστασης των αγροτεμαχίων του με την πάροδο του χρόνου.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GLRaV ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ιβύκου & Μάτση 44 | Λουτράκι, Τ.Κ.  20300 | info@droneagronomics.com | Τηλ: 27440 26180 | Κιν: 697 9772 603

© 2020 Melior Europa

Greece

 • Facebook Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • YouTube